Nyhed fra Castor - Sociologisk og kriminologisk forskning om social differentiering og social kontrol

Ph.d-grad til Eva Magdalena Stambøl

Norsk kriminolog er blevet tildelt en ph.d-grad på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.

Lagt online: 12.02.2021

Foto: Privat.

Det Akademiske Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet har tildelt Eva Magdalena Stambøl en ph.d.-grad ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.

Det sker på baggrund af hendes ph.d.-afhandling, som bærer titlen ”External Projection of Internal Security: The EU’s Export of Crime control to West Africa.” I denne afhandling undersøger Eva Magdalena Stambøl hvordan vestlig kriminalitetskontrol bevæger sig fra Europa ned til det sydlige nabolag, særligt til Senegal, Niger og Mali, og hvilke magtimplikationer det har.

Eva Magdalena Stambøl er født i 1986 i Norge. Hun er uddannet i kriminologi og har tidligere arbejdet som forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), og konsulent ved United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute (UNICRI).

Hun har fortsat sin internationale karriere som postdoc på Freie Universität Berlin.