Anja Jørgensens 25 år fejret - Se billeder

Sociolog fra SocMap Anja Jørgensen har arbejdet 25 år på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.

Tekst og fotos: Niels Krogh Søndergaard, kommunikationsmedarbejder

Fredag d. 5. november var kolleger til Anja Jørgensen invitereret til reception på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet. Flere holdt taler og markerede jubilæet for en af de skabende profiler bag mange kerneaktiviteter på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.

Anja Jørgensen er en anerkendt forsker indenfor urban sociologi. Hun er født i 1969, bor i Nørholm med sin mand og har i alt tre børn.

Siden 2018 har hun været professor med særlige opgaver, og hun leder forskningsgruppen SocMap. Anja Jørgensen fik sin kandidatuddannelse, Cand.scient.soc., fra AAU i 1997, efterfulgt af tre år som forskningsassistent og en ph.d-grad i 2003. Fra 2004 blev Jørgensen forskningsassistent igen, og 2007-2018 var hun lektor.

Sociologisk kortlægger

Anja Jørgensen har igennem sin karriere haft en koordinerende rolle i forskningsprojekter som eksempelvis:

• The Network Dynamics of Ethnic Integration
  • GETH-IN - Are “ghettos” a problem for integration of migrants in Denmark?
  • COHSMO – Inequality, urbanization and territorial cohesion: Developing the European social model of economic growth and democratic capacity.
  • Territorial inequality as consequence of Urbanity: Creating sustainable locations by means of cohesion-enabling, instruments and service-adaption.
  • Belonging – mobility, local community and belonging
  • The Rural Melting Pot
  • Social-demographic categorization of peripheral regions in Denmark

Et af Anja Jørgensens hjertebørn er forskningsgruppen SocMap, som har fokus på demografi, bysociologi og sundhed. SocMap står utroligt stærkt både i kvantitative og kvalitative metoder, hvor de kortlægger sociale fænomener og gennemfører analytiske og kontekstualiserede diagnoser af det moderne samfund.

Anja Jørgensen er reviewer i flg. tidsskrifter:

City & Community, Acta Sociologica, Youth studies, YOUNG, Urban Studies, Social Inclusion, Urban Etnography, Mobilities, Applied Mobilities, Dansk Sociologi, Theory Housing and Society, Environment and Planning A, Sociologia Ruralis, Urban Research and practice, International Journal of Urban and Regional Research (IJURR), European Planning Studies, Urban Geography,  Housing and the Built Environment, Housing, Theory and Society, Housing Studies.

Andre aktiviter

• 2018-2020 Medlem af tænketanken for bosætning, Hjørring Kommune
  • 2007-         Medlem af studienævnet for Sociologi, Aalborg Universitet
  • 2001-2009 Medlem af studienævnet for basisåret, Aalborg Universitet
  • 2004-2008 Medlem af redaktionen på “Dansk Sociologi”
  • 2004-         Medlem af institutrådet, Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.

Institutleder Trond Beldo Klausen holder tale for Anja Jørgensen på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde.