Myndighedernes møde med ofre for menneskehandel til prostitution

Annick Prieur og Mette Rømer fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde har udgivet en ny artikel i tidsskriftet Retfærd.

Lagt online: 15.06.2021

Foto: Kamaji Ogino, Pexels

Professor Annick Prieur og lektor Mette Rømer har sammen med traumeterapeut Michelle Mildwater netop udgivet artiklen ”Criminalized victims: When victims of trafficking for sexual exploitation meet Danish authorities”.

Artiklen drejer sig om Palermo-protokollen og myndighedernes møde med ofre for menneskehandel til prostitution – et emne der kan siges at være et skæringspunkt mellem socialt arbejde og kriminologi.

Artiklen udgives i det nordiske retsvidenskabelige tidsskrift Retfærd.

Retfærd bringer aktuelle artikler og debatstof om teoretiske og praktiske emner, der udfordrer den traditionelle, juridiske tænkemåde. Tidsskriftet er peer reviewed og redigeres i Danmark, Norge, Finland, Sverige og Island.

Følger ofre for trafficking

Annick Prieur følger sammen med Mette Rømer og traumeterapeut Michelle Mildwater i sporene på 14 kvinder, som er ofre for menneskehandel til prostitution og forsøger at opklare, hvad der skete med dem efter mødet med de danske myndigheder.

I artiklens resumé skriver forskerne om artiklen:

- The purpose is to identify at which junctures and for which reasons many recognized victims end up not receiving the protection international conventions and Danish law entitle them to.

- It becomes clear that the Danish state not only lacks in providing the entitled protection but also adds insult to injury as the victims in several ways are treated as criminals, due to their status as undocumented immigrants. These findings are discussed in the light of feminist legal theory and critical criminological perspectives on crimmigration: the intersection of crime control and immigration control.