Pr. 1. oktober 2021 er Emilie Rasmussen ansat som ph.d.-stipendiat ved Forskningsgruppen for Praksisforskning og Brugerperspektiver.

Ny ph.d.-stipendiat: Emilie Rasmussen

Lagt online: 07.10.2021

Mit navn er Emilie Rasmussen, og jeg er pr. 1. oktober ansat i et ordinært ph.d.-stipendiat her på Institut for Sociologi og Socialt arbejde. Ph.d.-projektet har den foreløbige titel: Mødet mellem voldsudsatte kvinder og myndighederne.

Projektet er et kvalitativt studie, som søger at afdække, hvad der udspiller sig i mødet mellem voldsudsatte kvinder og myndighederne. Et centralt fokus i projektet vil være, hvordan voldsudsatte kvinder defineres og kategoriseres som ofre i mødet med myndighederne.  Jeg vil blandt andet have et blik for emotionssociologiske processer; eksempelvis hvordan emotioner som sympati viser sig og har betydning for den formelle hjælp til voldsudsatte kvinder. Hertil vil jeg undersøge underliggende magtformer og barrierer, der gør sig gældende i mødet samt konsekvenserne heraf.

Jeg er uddannet cand.scient.soc. fra Aalborg Universitet i 2020. Under min uddannelse har jeg bevæget mig i spændingsfeltet mellem sociologien, kriminologien og socialt arbejde. Her har jeg haft en særlig interesse for social afvigelse og socialt udsatte.

Gennem min uddannelsestid har jeg været ansat som studenterunderviser/øvelseslærer her på instituttet. Jeg har samtidig også været studentermedhjælper på forskningsprojekter hos Trygfondens Børneforskningscenter i Aarhus. Det er blandt andet herigennem, at drømmen om en ph.d. er blomstret op. På kandidaten påbegyndte jeg et specialesamarbejde med NGO’en Danner, der til dagligt arbejder for at skabe en verden fri for vold mod kvinder og børn. Det er især i dette samarbejder, at min interesse for krænkelser og vold mod kvinder er blevet fremmet.

Det seneste år har jeg arbejdet som konsulent hos Hjørring Kommune, hvor jeg har fået indsigt i arbejde i Børne- og Undervisningsforvaltningen samt i PPR og SSP. Denne erfaring har åbnet mine øjne for et perspektiv på myndighedernes sociale arbejde og institutionelle rammer.

Kroghstræde 7, lokale 94
9220 Aalborg Øst