Nyhed fra Institut for Sociologi og Socialt Arbejde

Professor Michael Hviid Jacobsen er blevet tildelt Dannebrogordenens Ridderkors.

Professor modtager ridderkorset

Michael Hviid Jacobsen er blevet tildelt Dannebrogordenens Ridderkors.

Af Mie Mølbak, kommunikationsmedarbejder
Billede: AAU

Det er med både stolthed og glæde, at Michael Hviid Jacobsen modtager Dannebrogsordenens Ridderkors, som han har fået tildelt for sit mangeårige virke som professor i sociologi på Aalborg Universitet.

- Det er altid rart at modtage priser og hæder, for det vidner om, at andre har set mit arbejde og mener, at det har værdi. Man skulle være et skarn, hvis man ikke blev glad og rørt over det - og naturligvis også stolt. Jeg er taknemmelig for, at den ære skulle overgå mig, siger professoren.

Michael Hviid Jacobsen har været ansat på Aalborg Universitet siden 1997. I 2009 blev han professor på Institut for Sociologi og Socialt arbejde, hvor han nyder både at forske og at undervise.

Professoren er offentligt kendt for mange presseoptrædener, hvor han bidrager med sin viden inden for temaerne døden, begravelseskultur, bandekriminalitet og meget andet, og han deltager også gerne i den offentlige debat.

De mange studerende, som Michael Hviid Jacobsen har undervist gennem årene, kender ham måske bedst for hans interesse for det, han selv kalder ”upassende sociologi”, som henviser til studiet af alt det, der ligger på kanten af, hvad sociologien almindeligvis interesserer sig for, eller som sociologer ofte betragter som irrelevante temaer.

- Jeg tror, det ind til videre vigtigste bidrag i min karriere er mit arbejde med at gøre døden til et relevant tema for samfundsforskningen herhjemme. Da jeg begyndte at skrive om døden for godt og vel 25 år siden, var der ikke meget dansk litteratur på området, og det er der i dag. Dette er naturligvis ikke min fortjeneste alene, men jeg er glad for, at jeg har bidraget til, at stadig flere forskere finder temaet relevant at belyse i stedet for, at det skal være tabubelagt, siger Michael Hviid Jacobsen.

Professoren er produktiv, når det gælder skriftlig formidling, og hans arbejde har resulteret i udgivelsen af omkring 75 bøger, som han selv har skrevet eller redigeret. Dertil kommer utallige artikler i tidsskrifter og kapitler i andres bøger.

- Kort sagt kan jeg vel bare sige, at jeg elsker mit arbejde, og føler mig både glad og stolt over det, jeg har opnået. Jeg ville ikke have undværet noget af det, siger han.

Professoren har endnu ikke været i audiens hos dronningen for at takke for ridderkorset, men han satser på at få mulighed for at gøre det inden udgangen af året eller i januar.

- Jeg mener, at det både er en vigtig tradition og en stor begivenhed at skulle i audiens hos majestæten i forbindelse med tildelingen af ridderkorset, så det ser jeg naturligvis frem til. Det bliver en mindeværdig oplevelse. Jeg glæder mig også til efterfølgende at nyde en god frokost og et lille glas eller to med mine nærmeste i København, siger Michael Hviid Jacobsen.

Vil du vide mere?

Institut for Sociologi og Socialt Arbejde • Fibigerstræde 13 • 9220  Aalborg Øst • Telefon: +45 9940 8192 • Mail:  inst.issa@socsci.aau.dk
EAN nr.: 5798000420649 • P numre; Aalborg: 1012066143, København: 1018019139