Professor Annick Prieur og lektor Sune Qvotrup Jensen fortæller i dagens Weekendavis om deres forskning i blandt andet empatiens betydning for vores succes som individer.

Weekendavisen bringer fokus på sociale færdigheders betydning

Lagt online: 03.09.2021

Foto: Colourbox

- Der er (siden 1960-70’erne) opstået et nyt menneskesyn, hvor et ordentligt menneske er en person med tilstrækkelige sociale færdigheder, fortæller lektor Sune Qvotrup til Weekendavisen.

- Og efterhånden som tanken vinder udbredelse, begynder fraværet af sociale kompetencer også at blive betragtet som problematisk.

Institut for Sociologi og Socialt Arbejdes Annick Prieur og Sune Qvotrup Jensens forskningsprojekt ESSET bredes ud i sektionen Idéer i dagens Weekendavisen.

Projektet kredser om den øgede vægt på sociale kompetencer, som der stilles krav til overalt i samfundet i 2021. ”Man skal sætte ord på sine følelser og leve sig ind i andres,” skriver avisen.

Tabere og vindere

Idealet om empati og sociale færdigheder har ikke bare skabt vindere, som eks. landets fodboldlandstræner hos herrerne, der kan leve stort på sine menneskelige egenskaber, selvkontrol og evne til at begå sig blandt andre mennesker. Den store fokus på følelser skaber også tabere, der nu ikke blot kan klare sig dårligt fagligt, men også falde igennem som person, hvis de ikke som en fisk i vandet kan sætte ord på deres følelser og navigere hjemmevant i de nye normer for god opførsel.

Prieur og Qvotrup Jensens videre forskning beskæftiger sig stadig med følelser og empati og går i øjeblikket i dybden med følelsen vrede.