Spring til indhold
ForsideUddannelser

Studenterorganisationer

For nogle er det lyden af knitrende film på den gode gamle biografmanér, der trækker. For andre er det deltagelse i det studenterpolitiske arbejde og for en rigtig stor del, er det frivilligt arbejde i AAU's caféer. Om du vil være blandt de aktive studerende er helt op dig selv, og det samme er gældende for din eventuelle arbejdsindsats, der kan være alt fra beskeden til passioneret. Fælles for alle studenterforeningerne er, at de altid er glade for folk, der tager initiativ.

Social-videnskabelig Forening i Aalborg

SoFiA

SoFiA er en studenterforening for alle studerende ved de ordinære uddannelser på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet. Hvis du er indskrevet herpå, er du automatisk og helt gratis medlem!

Som forening har vi fokus på at fremme den sociale og faglige trivsel på tværs af semestrene og de pågældende uddannelser. Vi har f.eks. tidligere afholdt sommerfest, julebingo samt Rolf og Monopolet, hvor vores undervisere diskuterer de studerendes indsendte dilemmaer, som kan være alt fra kærlighedsliv til studierelevante problematikker. Derudover arrangerer vi også forskellige faglige indslag, såsom oplæg fra aktuelle forskere og R-kursus i forbindelse med 4. semesters metodekursus.
SoFiA har også til formål at være de studerendes stemme, hvorfor alle studerende har mulighed for at dele deres tanker og ideer med SoFiA. Du kan faktisk også søge støttemidler igennem SoFiA, hvis du har økonomiske udgifter i studierelaterede sammenhæng. Det kan f.eks. være forplejning eller transportudgifter i forbindelse med et semesterprojekt, eller bare hvis I har lyst til at afholde et arrangement på semesteret.

Foreningen består af en bestyrelse, suppleanter og frivillige, hvilket alle har mulighed for at blive en del af. Vi samarbejder også med andre uddannelser på det Samfundsfaglige Fakultet, så man har mulighed for at udvide sit netværk og prøve kræfter med det organisatoriske arbejde. Derudover sidder SoFiA som en del af Studienævnet, Det Akademiske Råd og Institutrådet, hvor deltagelse heri er afgørende for foreningens ressourcer. Vi har generalforsamling to gange om året, hvor op til otte bestyrelsesmedlemmer og fire suppleanter indvælges. Men hvis du ønsker at blive frivillig, kan dette altid gøres løbende.

SoFiA har altså mange formål, og hvis du har lyst til at være med, kan du derfor også være med til at definere din egen rolle og position i foreningen. Du kan f.eks. udleve din indre politiker, planlægge større events eller bare generelt sætte dit eget præg på studiemiljøet. Vi tager derfor imod alle mulige slags ambitioner, som også gerne må skifte over tid.

Så hvis du har lyst til at være med og blive en del af et fedt fællesskab, og prøve kræfter med foreningsarbejde, er SoFiA lige noget for dig! Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om SoFiA, så kontakt os gerne på vores e-mail sofia@socsci.aau.dk eller pa vores primære sociale medier:

Desuden har vi: